Adaptar el web al món mòbil.

Actualment, l’ús de dispositius mòbils a la nostra societat ha crescut molt, utilitzem els nostres dispositius per a fer consultes, buscar productes, oci… Ens hem d’adaptar a cada tipus de dispositius, els nostres visitants, han de poder llegir els textos correctament, poder clicar a les zones actives, i fer una navegació correcta, perquè puguin arribar a trobar el que els interessa al nostre web.

Si volem obrir-nos camí digitalment, hem de ser conscients de que cal donar una bona experiència de navegació als nostres usuaris, utilitzin el dispositiu que sigui.

Si tenim una botiga online, hem d’assegurar-nos que tot el procés de compra és còmode per a realitzar-ho amb dispositiu mòbil, i aprofitar les “vendes en calent”, donar als nostres usuaris allò que volen en el moment que ho volen. Hem de tenir en compte, que a les vendes per internet, els impulsos hi tenen molt a veure, necessitem posar-ho molt fàcil als nostres usuaris, perquè realitzin les seves compres sense cap tipus de dificultat, que no pensin el típic, “després ho miro a casa…”, ja que és possible, que a la següent navegació aquella compra acabi a un altre canal, o que ni s’acabi fent. Pel que hem perdut una venda.

Que trobareu

 1. Millorar l’experiéncia

  Tenir una bona adaptació móbil.

 2. Necessito una app?

  Necessito una app o en tinc prou amb una bona versió mòbil?

 3. Versió móbil

  Quan necessito una versió mòbil?

 4. És necessari fer una app?

  Valorarem quan es necessari una app

 5. Preus

  Económicament que es mes barat?

 6. Conclusions

  Analitzarem les conclusions del post

Que puc fer per millorar l’experiència dels meus usuaris en dispositius mòbils?

Hi ha molta gent que quan pensa a millorar la versió mòbil del seu web, pensa a crear una aplicació mòbil, per començar, mirarem de marcar la diferència entre app i versió mòbil.

La versió mòbil, podríem definir-la com l’adaptació del nostre web als diferents dispositius, és a dir, si entrem al nostre web pel navegador del nostre mòbil. Hem d’oferir una solució adaptable a cada dispositiu, que s’entenguin els textos, que es puguin clicar els botons i zones actives, i adaptar-ho al format i resolució de cada dispositiu. És qüestió d’espai, no disposem del mateix espai a cada dispositiu, pel que mostrar exactament el mateix a un ordinador de sobretaula que a un telèfon, no és una bona solució, hem d’adaptar la visualització del nostre web.

D’altra banda, una aplicació mòbil, és un programa que descarreguem i instal·lem al nostre dispositiu per a fer-ne ús. És un programa plantejat, pensat i desenvolupat directament en dispositius mòbils. Hi ha diferents eines i sistemes per a crear aplicacions, natives, hibrides, html, però això ho explicarem en futures publicacions.

Llavors, necessito una app o en tinc prou amb una bona versió mòbil?
asd

Doncs són coses diferents, hi ha factors que s’han de tenir en compte a l’hora de plantejar-nos si desenvolupar una app pròpia per al nostre projecte o crear una web adaptable a dispositius.

Quan necessito una versió mòbil?

La resposta és sempre, si tenim un web, sempre hem d’oferir una visió del nostre web adaptat a cada dispositiu. Hem de ser capaços d’aconseguir fidelitzar els nostres visitants, sigui quin sigui el seu dispositiu d’entrada.

És necessari fer una app?

Depèn del tipus de projecte, quan és necessari per qüestions tècniques, molts usuaris, clients recurrents, funcionalitats especials, etc.. O si ens plantegem l’app directament com a producte concret, jocs, xarxes socials, marketplace, serveis concrets…

Una cosa no treu l’altre, els canals d’entrada i els usos són diferents, pel que podem plantejar tenir web i app, sempre que sigui necessari i lògic. Ara mateix existeix una bombolla d’aplicacions, i pel que fa a l’app que esteu pensant, ha d’oferir un valor afegit al nostre producte.

El mes económic

Econòmicament, la diferència entre desenvolupar un web responsive, o actualitzar un web existent, per adaptar-lo a dispositius mòbils vers a crear una app, és molta, hem de ser conscients que desenvolupar una app, vol dir crear un programari, definició, disseny, programació, la publicació als markets, llicencies, testing, etc.. Pel que normalment, el cost de desenvolupar una aplicació a mida serà molt més elevat que no pas adaptar el nostre web o crear-ne un de responsive.

Conclusions

En definitiva, si tenim web, sempre hem d’oferir una visió adaptada a cada dispositiu i d’altra banda si és necessari fer una aplicació, ens hem d’assegurar que realment servirà per a donar més valor al nostre producte o servei.

Ultimes notícies