Ja estas prepat pel Black Friday? I les teves audiències?

Audiències màrqueting digital, les grans oblidades o tenir molt a dir i no saber on, com i a qui ens dirigim es un problema comú a les campanyes de màrketing digital.

A aquest post resoldrem algun dubte referent a les audiències digitals d’una marca, que necessiti encarar la seva comunicació digital cap a un web o ecommerce com a focus de conversió.

Que trobaràs a aquest post

  1. Conceptes bàsics

    factors per determinar les audiències en màrqueting digital

  2. Com arribar a l’audiència

    Explicarem com encarar la teva comunicació digital en funció de l’audiència

Conceptes bàsics

En qualsevol campanya de comunicació i màrqueting, tenim tres factors bàsics per determinar l’audiència: mitjà, públic i missatge. I si volem aconseguir una campanya de comunicació digital efectiva, hem de pensar molt bé com encarar-la, perquè aquests tres factors vagin coordinats entre si.

Medis

def. – Canal de comunicació pel qual el públic rep el nostre missatge o si ho mirem en analítica web serien les fonts de trànsit.

Comptem amb diversos canals pels quals fer arribar trànsit a una web i no necessàriament online, però ens centrarem en els quatre més habituals en la comunicació digital per a una web o botiga en línia, SEO, SEM, email, Social.

Missatge 

def.- Informació que volem fer arribar al nostre públic/audiència.

Aquest missatge pot estar en diversos formats. Vídeo, imatge i text són els més corrents en la comunicació digital.

Públic

def.- Usuaris susceptibles a rebre el nostre missatge en els diferents mitjans.

El nombre d’impressions o contactes de la nostra base de dades ens donen un valor per conèixer la dimensió del nostre públic.

Com arribar a l’audiència

Ara que ja coneixem els factors bàsics que intervenen en la configuració de l’audiència digital de pàgines web i ecommerce, anem a desgranar una mica com encarar la teva comunicació digital en funció de l’audiència.

En aquest cas escollim el missatge com a eix vertebrador, ja que l’objectiu d’aquesta campanya seria el black friday, però si el nostre objectiu fos augmentar trànsit a nivell general, escollir el mitjà com a eix vertebrador també seria una bona opció.

l’objectiu principal d’aquest dia per part del venedor és conèixer l’interès del públic sobre una serie de productes, per encarar la campanya de nadal

Com ja vam explicar al post sobre “COM POTENCIAR LES TEVES VENDES ONLINE EN BLACK FRIDAY” l’objectiu principal d’aquest dia per part del venedor és conèixer l’interès del públic sobre una serie de productes, per encarar la campanya de nadal.

Missatge: productes o promoció. 

Medi: SEM, Social, email.  En aquest cas descartem el SEO ja que o bé hem treballat el posicionament de categories o per temps d’acció, un sol dia, és impossible aconseguir resultats.

Públic: En el cas del black friday, hauríem d’haver treballat amb anterioritat aconseguint posar el focus en una audiència potencialment interessada en la nostra oferta, ja que aquest dia són molts els impactes publicitaris que rebem i el cost de la publicitat a causa de la demanda augmenta i focalitzar la publicitat ens ajudarà a que el cost de la nostra publicitat no es dispari.

Com crear una audiència potencial

Per crear aquesta audiència potencial en els dies anteriors al black friday podem realitzar diverses accions, destacar a la nostra web els articles que anem a oferir, enviar a newsletters temàtiques, compartir en xarxes socials, realment qualsevol acció que dirigeixi trànsit cap a ells a la nostra web ens pot funcionar i és vital tenir activats els píxels i llistes per captar tot aquest públic interessat.

Ultimes notícies