COM MESURAR RESULTATS DE CAMPANYES DIGITALS?

Vols saber com mesurar resultats de campanyes digitals?, quines eines i paràmetres mesurar o quines accions de millora realitzar, en aquesta publicació t’ho expliquem.

En anteriors publicacions us parlava sobre la gestió d’audiències digitals i com potenciar les teves vendes de black friday, tot i que són consells útils per a qualsevol campanya de màrqueting digital, els hem centrat en black friday simplement per proximitat a la data i les seves peculiaritats.

Si heu seguit els nostres consells, ja hauríeu de tenir clar, com definir l’oferta i segmentar l’audiència digital i pel que fa als mitjans, creativitats i optimització de la teva web, us hem ofert alguns consells interessants que us ajudaran a encarar la campanya de manera eficaç.

Però com sabrem si la nostra campanya funciona o quins canvis cal aplicar per aconseguir una major conversió?

Configuració i anàlisi de campanyes digitals

Configurar objectius a analytics

Aquesta part pot variar depenent de la plataforma / CMS del nostre web, el tipus d’objectiu que vulguem configurar, ect. En aquest post, per no estendrem massa, us mostraré la configuració d’un objectiu en analytics amb pàgina de destinació, això ens permet saber quants usuaris arriben a aquesta pàgina i per tant han realitzat una conversió.

Mètriques de campanya

Una acció important per conèixer l’efectivitat de la nostra campanya és poder analitzar l’impacte d’aquesta sobre la nostra web, això ho podem dur a terme amb Campaing URL builder de Google, és molt senzill, tenim tres camps a emplenar.

Mesurar amb Google URL Builder
  1. Afegim la URL que volem monitoritzar
  2. Indiquem la font on publicarem aquesta URL (newsletter, facebook, Google, Twitter, …) si anem a fer servir la mateixa URL per a totes les fonts, podem optar per posar en nom de la campanya.
  3. El mitjà fa referència al tipus de publicació que farem a la font d’aquesta manera podrem diferenciar les nostres publicacions orgàniques de Facebook de les de pagament si li canviem el medi.
  4. Nom de la campanya

Un cop tenim els camps omplerts, a la part inferior podem copiar la nostra URL personalitzada per ser enviada a les nostres publicacions.

Jo acostumo a treballar amb aquesta eina per comoditat, però aquesta composició d’informació a les URL es pot fer de manera manual o podem aconseguir gran part de la informació amb eines com bit.ly o similars.

Quadre de control de campanyes

Tenim diverses eines que ens permetran conèixer com evoluciona la nostra campanya tant de manera focalitzada en les plataformes d’anuncis (adwords, facebook, …) o amb una visió més global com analytics o data studio. Jo com a norma faig servir DataStudio, que per als que no la conegueu és una eina gratuïta de Google que ens permet recopilar informació de diverses fonts i generar els nostres informes creuant dades de les diferents eines. En aquesta ocasió us parlaré dels panells de Google Analytics.

Aquí teniu un panell de google analytics que us pot ser útil per mesurar les vostres campanyes. Si heu realitzat el pas anterior, per obtenir mètriques de campanya, us pot anar genial incorporar aquest segment de google analytics al panell, haureu de canviar el nom de la campanya pel de la vostra.

Si preferiu crear el vostre propi quadre de control, el principal és saber què volem mesurar, per això us he preparat un llistat amb els principals Items a mesurar en qualsevol campanya de màrqueting digital.

paràmetres a analitzar a les campanyes de màrqueting digital
Ajustar paràmetres de les campanyes

Ara que la nostra campanya ja està en marxa ha arribat el moment d’anar ajustant-la. La rendibilitat, la capacitat d’inversió i aposta comercial marquen els límits.

Les tres regles bàsiques que a mi m’ajuden a prendre decisions per optimitzar campanyes de màrqueting digital són:

  1. No tots els missatges funcionen igual en totes les xarxes, si detectes que una campanya no funciona en un mitjà, dona-li una volta o atura- la.
  2. Una creativitat que gasta molt i no converteix res, és una mala inversió, tret que la intenció sigui fer marca (Top of mind).
  3. Si tens un pressupost ajustat i necessites optimitzar la rendibilitat de la teva inversió a la campanya, prioritza aquelles audiències, mitjans i creativitats que converteixen més i consumeixen menys pressupost.

Si després d’aquesta breu explicació sobre com mesurar resultats de campanyes digitals, et queden dubtes, estem a la teva disposició per oferir-te assessorament en màrqueting digital.

Ultimes notícies