Com triar hosting i no morir en l’intent

Como elegir hosting y no morir en el intento

En aquest article explicarem com triar hosting. Ja que són moltes les ofertes que hi ha a internet per allotjar la teva web, et podries arribar a perdre, trigar a prendre una decisió i a sobre, que aquesta decisió no acabés de ser la bona. Val a dir que allotjament, hospedatje, hosting i, en aquest cas, servidor web, són sinònims.

Hi ha bastants factors a tenir en compte a l’hora de triar un bon hosting. Llistarem els diferents factors que ens han fet triar els hostings a nosaltres i esperem que siguin del teu ajut. Amb els anys, nosaltres hem acabat treballant amb molts hostings diferents, ja que els nostres clients són lliures de triar el hosting que vulguin i nosaltres treballem en ell. Encara que hi ha clients que prefereixen que nosaltres siguem l’únic punt de contacte i ens encarreguem de tot.

Si prefereixes saber quines són les nostres preferències, passa directament al final de l’article on tindràs les nostres recomanacions. Dir que aquest article no el subvenciona cap de les empreses de hosting que anomenem. Per tant som completament imparcials, simplement objectivitat.

Pel que fa al preu

Comencem pel punt que tothom sap i gairebé el primer que es mira. És un punt molt interessant i tingues clar que el barat, sol sortir car. Si vas cercant preu, oblida tot el que has llegit busca algun proveïdor que et donin un servidor a pèl i que estigui en algun país on els preus siguin més baixos. Però compte amb les conseqüències.

El precio para elegir hosting

Però recorda que un hosting barat et pot sortir car…. Si no vols patir caigudes, talls intermitents, hackers i en conseqüències menys vendes, fuig dels preus barats.

El preu sempre anirà en relació a la mida del servidor i el servei que t’estiguin oferint. No és el mateix un servidor que tingui 1 Gb a un altre que tingui 20Gb o que tingui més amplada de banda o com dic en el punt següent que ofereixin suport pel que fa a servidor.

Suport tècnic i optimitzacions per al CMS
Soposrte técnico para elegir hosting

Un altre punt molt important és conèixer si l’empresa que estàs triant té tècnics especialitzats al CMS amb què treballes. Encara que totes permetin tenir qualsevol CMS instal·lat, saber que darrere hi ha gent que coneix el codi et pot salvar de més d’una dificultat.

A més tens assegurat que els servidors tindran les optimitzacions implementades per al teu CMS. No és el mateix un servidor que necessiti moltes solicituts a arxius, que moltes solicituts a base de dades, i això es nota. No és només pel rendiment sinó també per la seguretat, ja que al ser un WordPress o Prestashop el que s’instal·larà, l’empresa de hosting tindrà molt ben controlats els punts més sensibles i li posarà un capa de seguretat. Per tant revisa que l’empresa que contractis, tingui controlat la plataforma amb la qual treballis.

Tingues per segur que el suport tècnic ha de ser seriós i clar. Nosaltres ens hem trobat amb suports tècnics molt dolents (no diré noms), que a la mínima de canvi intentaven tirar pilotes fora. És clar que no poden arreglar-ho tot, ja que implica temps i no sempre queda cobert, però ja us dic que els bons, almenys t’indiquen els passos hauries de fer o preveuen pel que fa a servidor on està l’error. Ja només quedaria realitzar les accions convenients, però repeteixo alguns ni això … com si sentissin ploure.

Preferiblement, el teu hosting ha de tenir IP d’on estigui el teu negoci

És molt important saber que la IP de la teva web és una IP espanyola i que el datacenter està allotjat en alguna part del mapa espanyol o per defecte el més proper possible. Apliqui el mateix si esteu internacionalitzant, és millor tenir allotjament, on teniu pensat vendre.

localización del hosting

Pel SEO se sap i es diu de fa molt de temps, que Google puntua molt favorablement aquest fet, però segons últimes notícies ja no és tan així. Llavors perquè és important? Com explicàvem en “com funciona internet“, la IP és l’adreça on es demanen les coses llavors no és el mateix demanar el web a Miami que a Madrid estant a Espanya

Les prestacions que has de tenir en compte

Pel que fa a servei hi ha uns essencials que hauries de tenir:

Les còpies de seguretat: són bàsiques, és com una xarxa de seguretat, que en cas de la pitjor de les desgràcies sempre pots recórrer a ells perquè et restaurin. Igualment recorda tenir les teves copies de seguretat també.

El temps de disponibilitat assegurat: D’aquesta manera saps que la teva web no caurà per culpa del servidor. La empresa contractada ha de seria i tenir una bona xarxa de nodes perque no es vegi afectada per les seves actuacions o per problemes al datacenter.

El disc dur: Has de tenir en compte que en l’espai contractat, és on estarà tot el que tens: des d’imatges, el codi del web, els pdfs, la base de dades i els correus. Per tant heu de tenir en compte tots aquests detalls i recorda que ja vam explicar com “fer un ús eficient del correu aprofitant GMail

L’amplada de banda: Suposo que com tots, esperes tenir un munt de visites a la teva web, però tingues en compte que d’entrada (si no és que fas una mega campanya) si no superes les 10mil visites mensuals, hauries de poder contractar el pla bàsic de qualsevol de les nostres recomanacions i que tot funcioni perfectament.

Comparativa dels nostres recomanats

Tots els hostings que comentem a continuació són molt bons i qualsevol que triïs estaràs fent un bé per a la teva empresa. Si busques males crítiques d’ells, sempre hi ha algú que es queixa però amb la nostra experiència treballant, sempre ens han respost amb molta celeritat i professionalitat.

Els nostres hostings recomanats tenen en comú tots els punts que hem comentat anteriorment on la seva major diferència, pot ser els diferents paquets que ofereixen i els preus. Pel que fa a servei, tots tenen la migració de la teva web, autoinstal·lador dels CMS, certificat SSL inclòs. A més els seus panells de gestió són iguals, només canvia el panell d’administració del servidor que hi ha cPanel o Plesk, en un altre post ja explicarem com són.

Tampoc volem fer un desglossament exhaustiu de cada un, perquè millor que entris a les seves webs i comparis tu els preus i les teves necessitats. Us deixem uns cupons, però sempre tenen ofertes aplicades. Pensa que l’oferta normalment és per a la primera compra, després les renovacions es fan al preu que marquen.

El recomanem perDescompteVisitar
WordPress i WooCommercegracias20WebEmpresa
WordPress i WooCommerceSiteground
WordPress i WooCommercehostcuponRaiola Networks
Prestashop i MoodlePHSUPERDESCUENTOProfesional Hosting
Prestashop i MagentocuponeshostFactoría Digital

Els enllaços que et passem són d’afiliats, per tant ens comissionen a nosaltres (però serà el petit favor que ens feu, o sigui que moltes gràcies), també et deixem cupons perquè et beneficies tu.

Si tot i això encara et queden dubtes, et repeteixo, qualsevol opció d’aquestes és molt bona opció i tindràs la teva web allotjada en servidors de qualitat i amb molt bon servei. Aquesta pàgina web, que si no ho he dit, és WordPress, està allotjada en WebEmpresa i els Prestashop que gestionem nosaltres els tenim a Factoria Digital.

Vull afegir que tot això que parlo és per una web normal, amb unes visites normals, tots estas mirats com servidors mulithosting. Però a mida que vagis creixent i tenint moltes visites concurrents hauras de saltar a un VPS, contractar serveis d’administració de sistemes i com càlcul a grosso modo, destinar el 3% de la teva facturació a gastos web i de servidor.

Com apunt final, si no vols prendre la decisió tu i prefereixes que nosaltres et gestionem el servidor i qualsevol comunicació o problema que tinguis, tenim el servei de manteniment WordPress perquè no hagis de preocupar-te de res i només tenir un interlocutor.

Fins aviat!

Ultimes notícies