Coses a tenir en compte per triar un tema WordPress

Són moltes les opcions que tenim a l’hora d’escollir la nostre tema per a la nostra web, però que és el que he de tenir en compte a l’hora de triar l’adequat per al meu projecte?

A aquest post formulem una sèrie de fites que t’ajudaran a la tediosa feina de triar el theme adequat per a la teva nova web.

QUE TROBARÁS

  1. Analitzar les necessitats reals del projecte

    Valorar el present i futur del nostre web.

  2. Escollir el tema WordPress

    On trio el meu tema?

  3. Factors a tenir en compte

    Seo i posicionament
    Com treballarem el contingut
    Bufff, quants plugins…
    Però, si són totes iguals…

  4. Conclusions

    Necessito una plantilla a mida per WordPress?

Analitzar les necessitats reals del projecte

Abans de triar la nostre tema, el primer que hem de tenir en compte són les necessitats reals que necessitarà el nostre projecte, tant des d’un inici, com fer un petit treball de valorar cap a on volem evolucionar la nostra web.

Això és més a nivell tècnic que no de factors de disseny, per exemple, necessitarem activar algun mòdul especial per donar un funcionament, estil woocommerce, serà un projecte multi idioma, o merament una pàgina senzilla corporativa.

Tenint en compte les necessitats reals del nostre projecte, tant en primer terme, com fer un exercici de saber com pretenem evolucionar el nostre projecte web.

Escollir el tema

Tenint en compte les necessitats reals del nostre projecte, tant en primer terme, com fer un exercici de saber com pretenem evolucionar el nostre projecte web.

On trio el meu tema?

Hi ha molts llocs on descarregar temes de WordPress, podem trobar moltes dins del nostre market WordPress, on hi ha gran opció de temes gratis. Una altra opció és triar buscar un market més gran, envato / template monster, i optar per una plantilles de pagament, normalment aquestes inclouen moltes funcionalitats de plugins i estils que solen ser bastant atractives, però tinguem en compte les nostres necessitats reals, no ens deixem portar per impulsos, ja que al final podem prendre una mala elecció que acabi afectant el futur escalable del nostre projecte.

El gran problema que tenen els temes comrats és que totes tenen un aire molt semblant, és com si ja l’hagués vist en una altra part

Factors a tenir en compte

Abans de prendre la tria definitiva és recomanables donar un cop d’ull al nombre de descàrregues que tingui la nostra plantilla, això ens pot assegurar que tindrà més continuïtat, ja que si hi ha moltes descàrregues normalment es segueixen desenvolupant actualitzacions i millores per a les noves versions de WordPress.

Valorar la compatibilitat del tema amb el motor WordPress, amb la sortida del nou WordPress, no totes les plantilles estan actualitzades al sistema Guttenberg, és molt important que creiem nostres nous projectes amb l’última versions estable de WordPress, això millora la seguretat i actualitzacions en el nostre projecte.

Seo i posicionament

La manera en què estigui programada la nostra plantilla, serà la base en la qual començarem a treballar el nostre posicionament en línia, de manera que és molt important fixar-se en alguns detalls com:

Mobile first, el nostre projecte ha de basar-se en una estructura mobile first, més coneguda i comú és bootstrap. Això vol dir que la nostra web està estructuralment pensada per mostrar primer una versió mòbil del nostre web, donant prioritat a la versió mòbil per millorar la velocitat de càrrega, llegibilitat, etc … que són factors que els motors de cerca tenen en compte a l’hora de posicionar la nostra web per sobre d’altres.

La velocitat de càrrega, és un factor molt important que els motors de cerca tenen en compte per mostrar els seus resultats, sobretot si fem la recerca amb dispositius mòbils, amb el que hem de valorar els recursos que necessita la plantilla per al seu funcionament òptim i prendre mesures a nivell de servidor per donar uns bons resultats càrrega.

Com treballarem el contingut:

Si es tracta d’un projecte nou, haurem de valorar com volem treballar el contingut de la nostra web, farem servir algun tipus de composer, el nou sistema Guttenberg o tirarem d’editor clàssic. En cas que ja tinguem contingut al nostre web, i la nova plantilla és per actualitzar el look and feel, hem de tenir en compte que la nova plantilla sigui compatible amb el sistema actual que tinguem de gestió del contingut, no tots els composer són compatibles , de manera que és molt important tenir això en compte, ja que si no haurem de retocar el contingut existent de la nostra web per adequar-lo al nou sistema de la plantilla.

Bufff, quants plugins…

Les plantilles de compra, normalment inclouen un munt de plugins, sempre cal tenir en compte si cal tenir tots els plugins activats per al funcionament correcte de la plantilla, en poques ocasions acabem usant tots els connectors inclosos dins de la nostra plantilla, això afecta a la velocitat de càrrega i de recursos que necessita el nostre projecte.

Per exemple, si el nostre projecte serà una landing page, no té cap sentit que necessitem instal·lar woocommerce per al funcionament de la nostra plantilla, això alentirà la velocitat de càrrega de la nostra web, per alguna cosa que ni estem fent servir.

Un altre factor a tenir en compte a l’hora de tenir massa connectors instal·lats al nostre web, són els forats de seguretat, són molts els malwares que es dediquen a recórrer internet trobant portes posteriors per entrar a la nostra web i prendre el control d’ella, tenir connectors desactualitzats o de dubtosa procedència solen ser la major font d’entrada d’aquests convidats inesperats.

Però, si són totes iguals…

El gran problema que tenen les plantilles és que totes tenen un aire molt semblant, és com si ja l’hagués vist en una altra part … doncs exactament és això.

Cal tenir en compte que moltes fan servir els mateixos recursos, de manera que és bastant normal que totes les plantilles tinguin un aire familiar.

El nostre treball amb una plantilla és exactament aquest, agafar els recursos que t’ofereix la plantilla i usar-los de tal manera que juguin amb les identitat del nostre projecte i el missatge que volem donar. Si simplement canviem el logotip i enganxem els nostres continguts als que porta de mostra la demo de la nostra plantilla, veurem germans de la nostra web en tots els sectors, i fins i tot la competència, de manera que pot no ajudar a diferenciar-nos per al nostre públic objectiu.

Conclusions

Llavors…? Necessito un tema a mida per WordPress?

Un tema a mida és un projecte dissenyat i desenvolupat a mida per al nostre projecte, com un vestit d’un sastre fet a mida. Amb el que no tindrem recursos de més instal·lats per al funcionament correcte de la nostra web i a nivell de disseny, serà única, ja que a estat basada en la imatge corporativa de la teva projecte, adequada al missatge que vols transmetre i pensada per cobrir les expectatives d’ usabilitat i interfície específiques per al nostre públic objectiu.

Però clar, el preu d’un tema a mida WordPress sol ser elevat, és a dir que el que tenim a valorar, són les necessitats a cobrir per al nostre projecte, si tenim unes necessitats molt concretes de funcionament o volem destacar a nivell de disseny, usabilitat o interfície, que no cobreixin plantilles ni plugins, una opció seria desenvolupar un model a mida o plugins a mida per cobrir les nostres necessitats específiques.

En definitiva, la plantilla que triem serà una elecció important, ja que marcarà com evolucionarà el nostre projecte web en el futur, sense necessitat d’haver de canviar mil vegades de plantilles, haver d’instal·lar una multitud de plugins per poder tenir una convivència entre la gestió del contingut i el funcionament de la nostra web o haver de necessitar d’un munt de recursos de servidor per tenir una bona velocitat de càrrega.

Llarga vida i prosperitat.

Ultimes notícies