Errors més comuns als ecommerce

En Aquest consell us volem parlar dels errors més comuns que ens trobem a les consultes dels nostres clients sobre les seves botigues online. Hem agrupat les consultes en 3 tipus d’errors segons l’àmbit de millora de la botiga online en que influeixen

Abans d’arribar a cometre algun d’aquests errors, ens trobem amb una elecció dificil, quina plataforma és la més adequada per la meva botiga?,  ,si teniu dubtes podeu veure la nostra infografia “¿Quina es la millor plataforma e-commerce?

Aquí teniu els nostres consells per evitar alguns d’aquests errors i aconseguir que la vostra botiga online sigui més eficaç

Factors SEO onpage

 • No fer servir de manera correcta els encapçalats
 • No afegir els alt a les imatges
 • No fer servir textos propis als productes
 • No fer servir paraules clau als productes
 • Velocitat de càrrega

Factors de navegació

 • Una usabilitat o navegació poc intuitiva
 • Carrets interminables
 • Baixa seguretat ( SSL, Securizació del CMS i servidor)
 • Versió mòbil

Factors de conversió

 • Falta o mala funció dels Buscadors
 • Ports excessius o pocs sistemes de pagament
 • Dades de contacte visibles
 • Mala resolució de imatges
 • Velocitat de càrrega

Factors SEO onpage

Sense visites no hi ha vendes, aprofitar totes les possibilitats que ens ofereix la plataforma CMS de la nostra botiga online en una bona opció:
– Defineix bè els  encapçalats h1,h2,… de la teva botiga
Afegeix la informació dels alt i title de les imatges i enllaços

No copiïs i peguis el text de les descripcions de producte que ofereix el fabricant o si ets el fabricant no copiïs el de la competència

-Fes servir les teves paraules clau en descripcions i títols, sense abusar eh!

– Agilitza la velocitat del servidor, configura correctament els paràmetres de compressió i optimització i si cal gratat la butxaca i instal·la alguna eina extra

– Pensa també en mòbil, si tens versió mòbil, estaràs present en les recerques en mòbil i pot ser que guanyis algunes posicions si hi ha endarrerits que no tenen aquest tipus de versió. Ja vam parlar d’això en Adaptar la web al món mòbil 

Factors de navegació

Una usabilitat o navegació poc intuïtiva dificulta la compra als nostres clients i moltes vegades poden acabar desistint. Si feu servir temes per dissenyar la vostra botiga en línia assegurar-vos que estan pensats per a la vostra manera de vendre el producte o que teniu els coneixements per adaptar el tema.

Els carrets interminables són un gran problema, assegura’t de demanar les dades justes que necessitis perquè el client pugui realitzar la comanda, intenta fer-ho visualment atractiu i mostrant al client en cada moment en què part del tràmit es troba. Si veu que avança serà més pacient.

La baixa seguretat o falta del certificat SSL a la teva botiga online o tenir una versió mòbil adequada, són factors de navegació i confiança vital, però ja hem parlat extensament del tema en consells anteriors com Certificats ssl què son i per què serveixen   i  ¿És la teva web segura?.

Factors de conversió

Hi ha molts factors que poden influir en la motivació a la compra dels visitants d’una botiga online, com uns ports excessius o no tenir clar el cost abans de finalitzar la compra.

Els usuaris d’una botiga online no tenen tot el temps del món per a navegar per la teva web fins a trobar el seu producte, posar-ho fàcil afegint un cercador i que aquest mostri uns bons resultats és clau, si no el troba no el compra.

Hem de ser conscients que el visitant online no pot tocar el producte, mostrar unes bones fotos sempre ajudarà a convèncer-ho de les bondats dels productes del web, tot i això hem de procurar que les imatges no siguin excessivament grans o pesades, pujar-les a grandària màxima a la qual es mostraran i comprimides pot ajudar a millorar la velocitat de la botiga. La velocitat del servidor és també un factor rellevant en la conversió, ja que com dèiem amb els cercadors, el client no té tot el temps del món per a navegar per la teva web.

I ja finalment tenir les dades de contacte sempre visibles, si el teu web va lent, o l’usuari no troba el que busca, sempre tindrà l’oportunitat de parlar o enviar-te un correu electrònic per resoldre els seus dubtes.


Si Necessites fer una consulta sobre la teva botiga online a als nostres experts, no dubtis en contactar i estarem encantats de resoldre els teus dubtes. Activa la freak Senyal

Ultimes notícies