Factors a tenir en compte per l’optimització d’un e-commerce

Sempre que s’acosten campanyes de venda hem de mirar de tenir la nostra botiga online de la manera mes òptima possible, una mala campanya pot ocasionar greus problemes per una empresa dedicada a la venda online. Avui us expliquem alguns aspectes que influencien en la presa de decisió del possible client.

Que trobaràs

 1. Càrrega

  Temps de càrrega de la web

 2. Embut

  Analitza l’embut de conversió

 3. Usabilitat

  Usabilitat a tots els dispositius

 4. SSL

  Importància del certificat SSL

Temps de càrrega de la web

Tant els usuaris com els cercadors valoren molt aquest fet, una càrrega lenta et pot tirar enrere en les posicions SEO als cercadors i fer desistir a un possible client a realitzar la seva compra.

L’eina PageSpeed Insights de google que ens permetrà analitzar la velocitat del nostre e-commerce i ens donarà elements de correcció per millorar-la.

Analitza els embuts de conversió

Com a part de la usabilitat UX de la teva botiga online un dels principals anàlisis que has de fer, és estudiar els embuts de conversió i trobar solucions òptimes. Reducció de distraccions, aprofitar els heatmaps, optimitzar els call to action, són millores que es poden aplicar per optimitzar l’embut de conversió web. Si treballes amb funnels per cada tipus de campanya, recorda revisar-los tots.

Usabilitat a tots els dispositius

Un altre aspecte rellevant és fer usable el teu e-commerce a tot tipus de dispositius. Cada cop som més els clients que comprem o consultem per mòbil i una baixa usabilitat pot fer baixar la conversió d’una botiga online. A banda els cercadors premien la usabilitat del teu lloc web.

Si vols conèixer del cert com es veu al teu web a cada dispositiu i l’experiència d’usuari pots fer un test amb la Mobile Fiendly de Google

Certificat SSL

Un altre factor important és la certificació SSL de la teva botiga. Un certificat SSL serveix per brindar seguretat al visitant de la seva pàgina web, una manera de dir als seus clients que el lloc és autèntic, real i confiable per ingressar dades personals. Per altra banda si encara no tens la teva web amb certificat SSL, Google la marcarà com a no segura a la barra del navegador.

Si necessites millorar el teu e-comerce o aplicar un certificat SSL no dubtis en contactar-nos.

Ultimes notícies