A l’hora de triar tipografia per a una web ens trobem amb un munt de problemes, a part de l’elecció de la més adequada, a la seva llegibilitat i l’estil gràfic del web, ens trobem amb el problema de … com poso aquest tipus al web?
Podem triar el sistema de google fonts , que és una forma molt senzilla d’aplicar tipografies a la web, però està el problema que has de conformar-te amb el catàleg, extens, de les seves tipografies.
Però … ¿i si vull posar un tipus concret?
Per això tenim @ font-face , un senzill sistema que ens permet posar qualsevol tipografia, de la qual tinguem l’arxiu i la llicència, a la web.
amb aquest senzill codi,
@ Font-face {
font-family: ‘futura’;
src: url ( ‘fonts / FuturaStd-CondensedBold.eot’);
src: local ( ‘☺’), url ( ‘fonts / FuturaStd-CondensedBold.woff’) format ( ‘WOFF’),
URL ( ‘fonts / FuturaStd-CondensedBold.ttf’) format ( ‘truetype’), url ( ‘fonts / FuturaStd-CondensedBold.svg’) format ( ‘svg’);
font-weight: normal;
font-style: normal;
}
Per adequar-lo a tots els navegadors i sistemes operatius, el més recomanable és posar totes les versions de la tipografia, .eot, .woff, .ttf i .svg.
font2web ens pot ajudar a aconseguir els diferents formats per optimitzar la visualització de la tiopografía.
Existeixen més sistemes per inserir tipografies a la web, com Cufón , però no són massa amics del posicionament de google , per la qual cosa és més recomanable l’ús de google fonts. Si trobem alguna similar ja pensem tot el projecte web amb alguna tipografia de google fonts, o @ font-face si ja tenim una tipografia designada per la identitat gràfica.
Bones lletres a la web!