Com millorar la conversió del meu web o botiga online

Perfecte ja tinc la meva web !! Rebut moltes visites!!! Però no rebo formularis de contacte, o vendes a la meva botiga … ¿Que està passant?
A la nostra web o botiga en línia, són molts els factors que hem de tenir en compte, no només com ens posicionem, les campanyes que tinguem activades a Adwords o la quantitat de visites … també hem de tenir en compte el nostre nivell de conversió.

No estem muntant un moble d’Ikea , volem que els nostres visitants arribin a la meta sense complicacions, sense necessitat d’instruccions o plans.

Que trobareu

 1. Conversió

  ¿Que es la conversió?

 2. Usabilitat

  Com influeix la usabilitat en la conversió web?

 3. Analitzar

  Com puc analitzar que millores d’usabilitat necessita la meva web?

 4. Conclusions

  Analitzarem les conclusions del post

Conversió

Definim com conversió, el percentatge de visites, vinguin d’on vinguin, que acaben realitzant la nostra acció desitjada o objectiu,

Per exemple fer una comanda a una botiga, o enviar un formulari de contacte en un web corporativa.

Són molts els factors que influeixen en la conversió del nostre projecte online, continguts interessants, preus, exclusives, referències, un disseny atractiu que representi al nostre projecte i ens diferenciï de la competència i la usabilitat web, en altres. En aquest article d’avui ens centrarem més en aquest últim aspecte, la usabilitat com millorar-la i mesurar-la.

Usabilitat

Com influeix la usabilitat en la conversió web?

A grans trets hem de generar una bona experiència de navegació als nostres visitants, hem de posar fàcil les coses als nostres usuaris, que llegeixin fàcilment el nostre contingut i realitzessin amb facilitat les accions per a la qual a estat dissenyat el nostre web, sense complicacions, que sigui sempre el més intuïtiu possible, que l’usuari trobi el que busca, on l’espera trobar-lo.

Quan pensem el nostre projecte, sempre s’ha de pensar com a usuari, i mirar de plantejar la interfície d’usuari el més lògic i simple que es pugui, sense complicacions per als nostres usuaris,sense complicacions per als nostres usuaris, creant una navegació natural i intuïtiva, no estem muntant un moble d’Ikea, volem que els nostres visitants arribin a la meta sense complicacions, sense necessitat d’instruccions o plans.

Un altre factor a tenir en compte, són els dispositius pels quals naveguen els nostres usuaris al web. Per millorar la seva visualització el màxim possible. Cada vegada més, fem servir els nostres dispositius mòbils per a realitzar consultes a Internet, de manera que hem d’oferir sempre, una bona visualització de la nostra web en tots els dispositius.

Analitzar

Com puc analitzar que millores d’usabilitat necessita la meva web?

Si fas servir Google Analytics per analitzar la teva web, el gràfic de l’embut de conversió us donarà una primera idea que passa a la vostra web. Per poder realitzar aquesta anàlisi haureu de configurar prèviament els objectius.

Ara que coneixes els resultats i millores que has d’aplicar al procés final, cal valorar com millorar la quantitat de visita que arriba a aquest procés, hem de mesurar el valor de conversió de la nostra web i valorar dades com el rebot per analitzar i aplicar les millores necessàries a les pàgines amb més rebot o pàgines objectiu que no estiguin generant conversions.

Un altre dels elements a analitzar és el dispositiu amb el qual naveguen els usuaris a la botiga en línia o web i comparar la conversió i rebot en cada d’un d’ells per aplicar les millores necessàries.

Conclusions

Si et costa fer aquesta anàlisi de dades, crear-te una bona visualització és clau i recorda mai posar en marxa més accions de millora dels que puguis comparar i gestionar. I fes proves A / B de les accions sobre les quals tinguis dubtes.

Ultimes notícies