Mobile First


Search Console
“ Informació general: Una vegada habilitada la indexació centrada en els mòbils, el robot de Google utilitzarà la versió per a mòbils del teu lloc web per indexar-ho i classificar-ho. D’aquesta manera, ajudem al fet que els usuaris, que en la seva majoria usen dispositius mòbils, trobin el que estan buscant. Fins ara, els sistemes de rastreig, indexació i classificació de Google usaven el contingut de la versió per a ordinadors del teu lloc web, la qual cosa pot ocasionar problemes als usuaris de dispositius mòbils en el cas que la versió per a mòbils sigui diferent. La nostra anàlisi indica que les versions per a mòbils i per a ordinadors del teu lloc web són comparables. “


Segur que a molts usuaris de Search Console, us ha arribat un correu de Google on ens parla sobre mobile first.

En aquest post us explicarem en que consisteisx Mobile first

Que trobaràs

 1. Que es Mobile first

  Explicarem en que consisteix

 2. Importancia del Mobile first

  Valorarem perque es tant important

 3. Si no soc mobile first

  Que pasa si no segueixo el mobile first

 4. Adaptar-se

  Hem de passar-nos a mobile first

 5. Conclusions

  Treurem les conclusions del post

Però què és exactament?

A grans trets, ens ve a dir que Google començarà a valorar les pàgines que estiguin creades donant prioritat a la navegació mòbil, això vol dir que ara ja no val una adaptació de la nostra web a versió mòbil.

Perquè és tan important aquest fet?

Molt senzill la majoria de versions mòbils estan programades des de la versió web, vénen a ser una adaptació de pantalla gran a pantalla mòbil i els cercadors no tindran en compte el codi que fa aquesta adaptació, ja que com diuen començaran a llegir des de la versió mòbil.

I què passa si no tenen en compte la versió mòbil?

Doncs que els cercadors prioritzen resultats amb aquest tipus de navegació i començarem a desaparèixer o descendir posicions en els resultats de cerca. Com dèiem els usuaris ara consumim més informació en aquest format, els cercadors ho saben i prioritzen webs que donin una bona experiència de navegació.

Perquè la majoria de webs necessiten adaptar-se?

Aquesta manera de programar, de web a mòbil, és un fet molt corrent donat l’evolució del consum d’informació digital, primer van ser els pc i després els mòbils i ara són els mòbils els que dominen el consum d’informació.

Conclusions

Què hem de fer? Senzill, adaptar la programació de la nostra web, fer que la web creixi i no que es redueixi, això implica canvis a la programació i possiblement alguns petits retocs de maquetació, però el teu web pot continuar amb totes les funcionalitats actuals i respectant en gran part el disseny actual.

Si necessites ajuda amb la teva versió web mobile firts, no dubtis a consultar-nos.

Ultimes notícies