Necessito fer un tema propi per WordPress?

A aquest post comentarem en què consisteix un tema propi, els seus avantatges i per quin tipus de projecte són indicades. Ja que depenent del tipus de projecte, abast que volem arribar o simplement l’ús que hi donarem, ens ajudarà a saber si necessitem un tema de disseny propi per a la nostra web WordPress.

QUE TROBARÁS

 1. Què és un tema propi?

  Explicarem el que vol dir tema propi a WordPress.

 2. Buah, Però si existeixen un munt de temas….

  Diferencies entre temas de WordPress.

 3. Però, si hi ha temas que jo faig la web….

  Analitzarem els editors visuals.

 4. Necessito fer un tema a mida

  Quan es indicat fer un tema a mida

 5. Conclusions

  Resum de les conclusions del post

Què és una tema propi?

Com el seu nom indica, és un tema dissenyat i programat exclusivament per al nostre projecte, amb el que tota la funcionalitat i aspecte està creat a mesura sota les teves necessitats.
Aquest tipus de desenvolupaments es solen realitzar a projectes amb moltes especificacions tècniques que no poden ser cobertes per plantilles predeterminades o projectes en els quals tingui molta importància el disseny, tant per a diferenciar-se com per a aportar el valor afegit al nostre projecte.

Buah, Però si existeixen un munt de temas….

En efecte, són moltes les opcions que tenim per a triar una tema predeterminat i a més les podem personalitzar amb els nostres colors corporatius, tipografia, etc…
Però quan parlem de temes predeterminats, gairebé tots juguen amb els mateixos tipus de seccions, recursos, etc.. Molts temes provoquen l’efecte Deixa Vu, que sembla que ja has estat navegant per aquesta web anteriorment.
I és que tal com diem al el punt anterior, no tots els projectes necessiten d’un tema WordPress amb disseny propi.

Però, si hi ha temes que jo faig la web….

Hi ha moltes opcions de temes multi proposta, amb editors visuals com a visual composer, etc.. o temes estil divi que permeten un munt d’opcions d’estructura, disseny i components, però gairebé totes tiren dels mateixos recursos, les mateixes llibreries de fonts, icones, els mateixos estils de separadors de seccions, mateixos plugins per a crear slides,…
Amb el que hi ha moltes d’aquests temes que s’acaben semblant massa, posant una mica difícil posar en valor la nostra diferenciació de marca pròpia.

Llavors, quan necessito fer un tema a mida?

El fet de realitzar un tema a mida per al nostre projecte el marcaran les nostres necessitats concretes. Tant sigui per alguna funcionalitat tècnica concreta que necessitem indispensablement per al funcionament de la nostra web, com per aspectes més de disseny, diferenciació de marca i branding.

Conclusions

Com és lògic, dissenyar i programar un tema a mida és una despesa molt major que un tema predeterminat, amb el que els nostres recursos també poden marcar si podem accedir o no a atenir un tema a mida.

Hem de plantejar la nostra web com l’aparador online del nostre projecte. Igual que en una botiga que veiem pel carrer, la primera impressió de l’aparador és una cosa importantíssima per a atreure els nostres client objectiu, ja que la primera impressió és la que generarà la confiança, complir les expectatives o crear la necessitat, en el nostre públic objectiu.

Amb el que aplicant aquesta lògica al nostre projecte online, hem de fer que la nostra web sigui el canal online representatiu de la nostra marca o projecte, amb el que li hem de donar el valor que té, igual que no descurarem el nostre aparador o no tindríem el nostre establiment brut.

Ultimes notícies