Pàgina de manteniment, habilitar i consells de contingut (Prestashop)

A aquest post parlarem de les diferències entre pàgina de manteniment i cooming soon, com activar-les en el teu Prestashop i quin és el contingut adequat que ha de figurar amb alguns exemples perquè puguis tenir referències de com pots crear la teva pàgina de manteniment per poder treure-li el màxim rendiment.

QUE TROBARÁS

  1. Activar la pàgina de manteniment

    Pas a pas de com activar la pàgina de manteniment a prestashop

  2. Contingut indispensable per a la pàgina de manteniment

    Els continguts que han de figurar sempre a la teva pàgina de manteniment

  3. Pàgina de manteniment o pàgina de “en construcció”

    Difernecies entre les dus págines

  4. Treure el màxim profit a la nostra pàgina de manteniment

    Aprofita al màxim la pàgina de manteniment

  5. Exemples

    Recopliació d’exemples de pàgines de manteniment per a inspirar-te per a crear la teva.

Com activar la pàgina de manteniment al meu prestashop

Al nostre Prestashop és molt fàcil activar la nostra pàgina de manteniment. Si ens dirigim a paràmetres de la botiga> configuració, i la pestanya dreta de manteniment.

Aquí teniu les captures de pantalla per poder posar la vostra botiga en modo de manteniment.

A l’ apartat de configuració de la pàgina de manteniment, veureu que són senzilles les opcions que tenim.

Un primer apartat on posar la nostra IP. L’IP, és una codificació numèrica única, on s’identifica el nostre punt d’accés a internet, és a dir que és un nombre que s’associa al nostre ordinador / connexió. Per saber la nostra IP podem fer servir diferents eines, ** LINKS a saber la meva IP **. Tinguem en compte, que si no comptem amb una IP fixa associada a la nostra connexió, sempre que reiniciem el nostre router, aquesta IP serà diferent, de manera que haurem de tornar a introduir-la de nou.

En posar la nostra IP, ens concedeix permís per poder veure i editar el contingut de la nostra botiga.

Seguidament, veurem la finestra de text on podem posar tot el nostre contingut de la pàgina de manteniment.

¿Quin contingut haig de posar a la meva pàgina de manteniment?

És molt recomanable que en la nostra pàgina de manteniment sempre figurin els següents ítems:

  • Logotip, per no perdre la imatge de marca i continuar sent reconeguts pels nostres usuaris.
  • Motius, hem de dir als nostres usuaris els motius pels quals estem en manteniment, milles a la web, canvi de server….Si es possible, dir la data en la que estarà disponible la nostra botiga de nou. Així donem més fiabilitat als nostres clients.
  • Crida a l’acció, ja que no podem controlar el que farà l’usuari quan arribi a la nostra pàgina de manteniment, sempre podem donar-li alguna opció per que no abandoni la compra que volia fer a la nostra botiga, link al nostre blog, a les nostres xarxes socials….
  • Contacte, hem de donar als nostres usuaris un mètode alternatiu per contactar amb nosaltres, que figuri el nostre e-mail, telèfon, etc… Així si algun dels nostres usuaris te algun dubte o problema, pot seguir en contacte amb nosaltres sense cap problema.

¿Pàgina de manteniment o pàgina de “en construcció”?

Quines diferències hi ha entre cadascuna? Doncs és bastant senzill, cadascuna té el seu ús diferenciat.

Pàgina en construcció/cooming soon : Aquestes pàgines s’han de fer servir quan una web està en creació, i sigui quan comencem el nostre projecte de nou, que encara no ha pogut ser indexat per cap motor de recerca.

Pàgina de manteniment: Hem d’activar el nostre estat en manteniment de la nostra botiga quan realment estem realitzant alguna sèrie d’operativa de manteniment o millora que no deixi navegar per la nostra botiga, sempre que la web ja sigui existent i estigui indexada, això ens ajudarà a que els motors de recerca no penalitzin el fet de no trobar activa la nostra botiga.

A nivell tècnic, la diferència entre una i altra és el tipus de http estatus que dóna de la nostra web. En activar l’estat “en manteniment”, fem un retorn 503 Service unavailable, això li diu als motors de cerca, que actualment està sense servei, però no ho penalitza coma si fos un 404 Not Found, on el motor de cerca deixa de indexar aquesta pàgina en concret, ja que la tornem com estat no trobat.

Pel que és molt recomanable fer servir cada tipus de pàgina per a la seva funció concreta, ja que podem rebre penalitzacions en el nostre posicionament, per part dels motors de cerca.

Treure el màxim profit a la nostra pàgina de manteniment.

Tenir la nostra botiga en manteniment no és una cosa que agradi massa a les botigues en línia, ja que vol dir que mentre estiguin en manteniment, no poden realitzar cap tipus de venda online en la seva plataforma, de manera que hem de treure el màxim rendiment a la nostra pàgina de manteniment perquè no repercuteixi baixant l’índex de vendes.

Si a més podem donar un aire graciós, que representi a la nostra marca, podem fer que l’usuari no es senti tan molest a l’hora d’entrar a fer una compra a la nostra botiga i que la trobi tancada per manteniment.

Exemples

Aquí us deixem uns exemples perquè pugueu veure diferents opcions i idees per quan hagis de activar la pàgina de manteniment.

Ultimes notícies