
Són molts els plugins disponibles per a WordPress, i cada tipus de projecte necessitarà alguns molt determinats, però aprofitarem per a fer un petit llistat d’aquells que per a nosaltres són de confiança i instal·lem normalment en molts dels nostres projectes WordPress.
No és molt recomanable instal·lar plugins a la babalà dins del nostre WordPress, ja que tots ells representen recursos que sol·licita la nostra web per a poder carregar-se correctament al nostre servidor, amb el que podem tenir problemes de resposta lenta amb el que nostres càrregues seran massa llargues.
Abans d’instal·lar qualsevol plugin, hem de valorar que sigui una font fiable, que sigui compatible amb el nostre motor wordpress i assegurar-nos que no creï conflictes amb uns altres plugins que tinguem instal·lats.
Tenint tot això en compte, aquí van algunes de la nostra recomanacions
QUE TROBARÁS
- Correu
Plugins indespensables per a gestionar el correu a. WordPress
- Seguretat
Millors plugins per securitzer WordPress
- Posicionament
Millora el posicionament del teu WordPress
- Diapositives
Crea magnífics slides a WordPress
- Multi idioma
Converteix el tue WordPress en una opció multi idioma
- Manteniment
Treu el profit més gran a la teva pàgina de manteniment
- Ecommerce
Transforma el WordPress en botiga online
- Gestió
Millorem la gestió del contingut de WordPress
- Optimització
Treu el major rendiment de la teva web
- Editors visuals
Analitzarem diferents editors visuals per a WordPress
- Conclusions
Explicarem les conclusions del post
Correu
Contact form 7, el formulari de contacte més mític de WordPress, super senzill i intuïtiu, podem crear tants com vulguem i introduir-los en cada pàgina concreta, automatitzar respostes, a més compta amb molts connectors de tercers, per a sincronitzar amb altres aplicacions com Zoho, etc..
Honey Pot, és una molt bona eina per a combinar amb Contact Form 7 per a evitar missatges de spam de bots maliciosos. Aprofita l’automatització dels bots, creant un camp input invisible per a l’usuari normal, que si s’emplena amb text, cosa que els bots fan per defecte, no envia mai aquest formulari. Eina molt recomanable.
Seguretat
iThemes Security, aquest plugin és molt recomanable per a protegir nostre WordPress, ja que ens permet afegir diferents securitizacions per a evitar atacs de tercers en el nostre site, canviar la url d’accés al gestor, bloqueig d’IP d’usuaris maliciosos, tota una sèrie d’eines, que a part de la securizació que hem de tenir en el nostre servidor, ens ajudaran a mantenir més segur el nostre projecte.
Posicionament
Google XML Sitemaps, per a generar fàcilment mapes XML de la nostra web, perquè els motors de cerca indexin millor el nostre site. És una manera de posar-li més fàcil als cercadors aquells continguts que preferim posicionar.
Yoast SEO, és una guia útil per a tenir en compte a l’hora de crear els nostres continguts, però no ens ho hem de prendre com un full de ruta obligatori. Per a aquells usuaris que no tinguin coneixement de SEO o de la seva aplicació és recomanable per a poder tenir una petita guia que els ajudarà per a realitzar contingut més interessant per a guanyar posicionament.
Diapositives
Existeixen munts de plugins per fer carrousel de fotos, alguns com revolution slider, o similars permeten fer interpolacions de moviment dins del slide o munt d’efectes de transició, nosaltres recomanarem un de molt senzill.
Slick Slider, es tracta d’un plugin de pagament, però amb la versió free, podem crear diferents slides i incorporar-los a les nostres pàgines o plantilles en format shortcode.
Multidioma
La millor manera de tenir un multiidioma és MultilingualPress o, en cas de tenir un lloc molt petit, WPML o Polylang. Tenim un article on s’expliquen tots aquests plugins en particular: Comparativa de plugins multiidioma per WordPress
Manteniment
Coming Soon Page & Maintenance Mode, un senzilla eina que ens permet crear pàgina de manteniment o de pròximament, permetent personalitzar missatges i imatges que veuran tots els usuaris que no estiguin logats com a administrador amb el que ens permet poder veure en contingut de la nostra web per a poder acabar de realitzar els canvis o millores.
Ecommerce
Woocommerce, si volem convertir la nostra web en botiga, o oferir la venda d’alguns productes o serveis, woocommerce és la millor opció, ja que fàcilment ens permet adquirir grans funcionalitats de botiga, com la gestió d’usuaris, comandes, productes, enviaments i pagaments.
Cal tenir en compte, que woocommerce és un plugin per a WordPress, si en realitat volem una botiga online amb moltes funcionalitats o especificacions, gran nombre de productes, gestió de descomptes, etc.. Potser el més adequat és triar un motor de botiga online, com prestashop o Magento, per a ja tenir de sèrie tots aquests comportaments, que hauriem d’acabar d’ampliar amb mes plugins per a woocommerce.
Gestió
Duplicate post, per a poder duplicar post, notícies, custom post types, des del nostre gestor. Una eina molt útil si sempre usem elements comuns en la nostra publicacions.
Optimització
LiteSpeed Caché, és una eina que millorarà el rendiment de la nostra web creant arxius de caixet que milloren la resposta del nostre site, hem de tenir clar de buidar el caixet quan actualitzem continguts en la nostra web.
Cal tenir en compte que molts servidors que ja tenen integrades eines de caixet.
Editors visuals
No som molt amics dels editors visuals, ja que després canviar de tema o migrar continguts realitzats amb editors visuals, requereixen de molta neteja de codi, amb el que pensa-t’ho bé abans d’instal·lar algun, valora si amb el nou sistema Guttenberg de WordPress, ja tens suficient.
En cas que si que necessitis un, la nostra recomanació és Elementor, plugin gratuït amb bastantes opcions, i molt intuïtiu. Que permet una gestió visual del contingut de cada pàgina.
Conclusions
En conclusió, són moltes les opcions que tenim a l’hora d’instal·lar plugins, però sempre hem de ser conscients que molts plugins poden influir en el rendiment de la nostra web, i que tenir-los sense actualitzar pot ser motiu d’atacs de tercers per forats de seguretat
Amb el que quan instal·lem algun plugin hem d’estar segurs que el seu ús serà indispensable per al funcionament de la nostra web, i assegurar-nos que és una font fiable i amb seguiment, ja que moltes vegades, els plugins que són poc descarregats, acaben deixant de treure noves actualitzacions, i això pot acabar afectant al nostre WordPress.