¿Per què fem servir WordPress? ¿Per qué som uns experts en WordPress?

Hi ha molts (i repeteixo mooooolts) articles escrits sobre els beneficis de WordPress i les raons de per què utilitzar-lo. Llavors, per què escriure un altre? El motiu és senzill, perque tots es queden en el superficial i no aprofundeixen. Vaig a explicar-vos els motius pels quals nosaltres treballem en WordPress, el aconsellem i, al final, l’estimem.

Si busques les raons bàsiques busca en una altra web, majoritàriament estan escrits per usuaris avançats que no saben de programació ni de maquetació web, i que quan hi ha alguna cosa complicada ja diuen que no es pot o tiren d’instal·lar el plugin de torn. Aquest estan escrits des del punt de vista d’un usuari que es delecta de la quantitat de plugins i temes o la gran comunitat que hi ha darrere. Jo vaig a explicar les raons de veritat per experts de veritat. Ull! Sempre parlem de WordPress.org no de WordPress.com.

Per no ser deshonestos, ni cruel (sóc molt de la performance), vull dir que, tots els altres articles estan bé i donen uns motius vàlids, que comparteixo i que ho vaig a dir de memòria: es gratuït i GPL.

WordPress és un CMS gratuït i de codi obert
Trabajo Portátil, Ordenador Portátil, Equipo

Ja està! Tota la resta d’apunts que hi ha estan molt bé i pot ser que et convencin. Però creus de debò que per tenir mil milions d’plugins i temes és el millor? Saps que una mala elecció de tema o d’elecció / configuració de connectors pot deixar la teva empresa coixa?

Llavors ara sí que vull parlar de nosaltres, de la nostra elecció i els nostres perquès.

WordPress és intuïtiu i molt fàcil d’utilitzar. I a més és mal·leable al 100%!

Necessites que en el admin faci això? BUM, fet. Necessites integrar-lo amb un servei extern? BUM, fet. Vols que faci una cosa en particular? BUM, fet. NO LIMITS! No parlo d’instal·lar plugins, parlo d’agafar la definició del què es necessita i fer-ho amb detall.

Nosaltres com a desenvolupadors i dissenyadors web de veritat preparem els temes de 0 o sabem molt bé que fer servir, en què cas i fer-li les customitzacions que calgui de la manera que la comunitat WordPress diu que es facin (utilitzant temes fills). El mateix podem dir sobre plugins, seguim els estàndards i podem crear plugins i afegir la funcionalitat que faci falta a WordPress (utilitzant hooks). Us deixo el portfoli de webs WordPress que hem fet i temes a mida (aquesta mateix web és un exemple)

Posant-nos tècnics, WordPress per darrere té un framework muntat, un ecosistema d’eines i funcions que fa que tot estigui estandarditzat (https://codex.wordpress.org/) i faci que tot sigui possible.

WordPress a més té un sistema de templating que és fàcil d’estendre (https://developer.wordpress.org/themes/basics/template-hierarchy/) i una manera de posar-ho tot on vulguis. Així que per als marketeros i copys és molt fàcil ajustar detalls per millorar les conversions.

WordPress té una instal·lació de 5 min, però després molta feina que a nosaltres ens encanta ensenyar-lo i fer-ho

Bé és cert que qualsevol pot muntar un WordPress, fins i tot hauran nens de 10 anys muntant-. Però després s’ha de saber, s’ha d’entendre com funciona per darrere, per davant i tots els detalls. Ens agrada oferir als nostres clients la gestió del més mínim detall o formar-lo perquè ell pugui realitzar-lo. S’ha de tenir un bon funnel de conversió, analitzar-lo i realitzar les accions, ja sigui millorar el rendiment, canviar l’aspecte o optimitzar per a cert tipus d’usuari. I això en Grafreak amb els nostres departaments de màrqueting, disseny i desenvolupament web ens encanta.

Què és millor? Aquest plugin, aquest altre, fer-ho a mida, estendre un plugin, per al tema, és millor un de pagament, un de gratuït o un a mesura ??? … Nosaltres sabem les respostes;) i ens agrada que ens preguntin.

WordPress té una gran comunitat però també té a una empresa i una fundació darrere

La fundació és wordpressfoundation.org i la seva web diu: “garantir el lliure accés, a perpetuïtat, als projectes de programari que recolzem. Les persones i les empreses poden anar i venir, pel que és important assegurar-se que el codi font de aquests projectes sobreviurà més enllà de la base actual de contribuents, perquè puguem crear una plataforma estable per a la publicació web per a les generacions futures “. Em sembla d’una epicidad aclaparadora. El fundador es diu Matt Mullenweg.

L’empresa es diu Automattic, una empresa de 2005 i 930 treballadors arreu del món. Aquesta empresa va comprar Woocommerce, fent que el millor sistema de botiga per a WordPress sigui de la mateixa empresa. També ha desenvolupat BuddyPress (connector de xarxa social), bbPress (plugin de fòrum), Akismet (el connector aquest d’spam que ve a les instal·lacions) i endevina qui és el propietari de l’empresa …. Matt Mullenweg.

No! No és Zuckenberg és Mullenweg en 2009
Més recent amb barbita hipster

Aquest punt no tinc molt clar que estigui a favor o en contra, de moment la cosa està funcionant molt bé i ha aconseguit (a dia d’avui, any 2019) el 34% de webs i el 60% de CMS. Per tant posem-nos en el cas que decideixen fer alguna cosa radical com treure funcionalitat i afegir milions de coses de pagament (com ha fet Prestashop en la seva versió 1.7) o que simplement decideix descontinuarlo (anant en contra de la fundació), llavors gairebé 25 milions de webs (repeteixo a dia d’avui) estarien en les mateixes necessitats.

No creus que la comunitat farà algun moviment per oferir suport? No creus que hi ha molta gent dedicada com per no oferir solucions?

WordPress és segur, però cal saber securizarlo i utilitzar el hosting i les eines adequades

Han estat moltes les vegades que hem hagut de desinfectar WordPress. I el problema sempre han estat els mateixos plugins i temes, desactualitzats, mal triats i uns hostings sense supervisió. Pot fer-te pols en pocs segons i deixant que la teva web redirecciona cap a una pàgina xunga de venda de viagra russa.

Imagina no fer-li manteniment a una casa … doncs van sortint coses, el mateix amb el web, els servidors, els navegadors, els nous formats, etc … doncs la cosa acaba oxidant, perdent brillantor, trencant, …

WordPress és teu i de la teva empresa

El mateix passa amb la web, ja que hi ha molts factors que hi intervenen. Llavors clar s’ha de saber que tens còpies de seguretat perquè aquest pas facilita a solucionar les coses abans que passessin, però si no doncs toca baixar al fang i netejar minuciosament traient tot i habilitar eines per poder-ho impedir. Nosaltres fem servir https://ithemes.com/security/, segur que pots veure comparatives però amb la nostra experiència mai hem tingut problemes un cop s’han securitzat. Igualment pensa que encara que tinguis aquest plugin, si no es manté pot ser que acabin entrant o que si l’allotjament és molt dolent et entrin per altres costats. També cal saber com fer-lo servir però això vindrà en un futur post.

Nosaltres portem amb el mateix WordPress des de 2015, cada any hem fet un tema propi per a nosaltres, anem fent actualitzacions periòdiques de plugins i core. Hem anat millorant i tot això sense haver de migrar continguts, ni perdre URL i simplement treballant temes nous a mida.

Quan et fas un WordPress has de pensar-ho com que estàs posant els diners en una adreça web i que no et diguin que necessites fer-te una web nova. Tu digues que tens un WordPress i vols que treballin en aquesta direcció. Pensant com abans en la construcció, t’has fet uns fonaments i una decoració de casa teva. No tens perquè estar canviant de fonaments cada vegada, pots canviar només la decoració o millorar l’entrada o fer que passi més gent.


I crec que fins aquí vaig a deixar d’exposar-les nostres raons. Podria estar escrivint i explicant molt més, però això ho deixarem per a altres posts.

Fins aviat!

Ultimes notícies