QR vs BIDI

 

Com podem veure molt últimament, moltes empreses i campanyes publicitàries vénen sempre acompanyades d’un estrany codi de punts. ¿BIDI o QR? Però si serveixen per el mateix, no? Li fas una foto amb el teu mòbil i màgicament et porten a una web, fotografia o document.

Molts són els que creuen que és el mateix un BIDI que un QR. Doncs esteu equivocats. Anem a veure a grans trets les diferències que hi ha entre els dos. ja que pràcticament serveixen per als mateix.

QR

Els codis QR (quick response barcode) són una plataforma oberta, és a dir, són gratuïts tant la seva creació com a lectura. Podem diferenciar ràpidament si es tracta d’un QR si detectem en el codi tres grans quadrats en els extrems. Atès que els QR alazenan la informació segons la disposició dels quadrats, fa que no puguem modificar massa el codi, podem afegirà colors, un petit logotip, però no podem transformar-lo massa perquè perdria lal informació d’enllaç. Aqui teniu un exemple de creador de códis QR

Bidi

Els codis bidi són una iniciativa privada, començada a Espanya per movistar el 2008, és a dir que es necessita una aplicació especial al nostre mòbil per poder llegir aquest tipus de codis. A l’hora de la seva creació també necessitem un programari especial que no és gratis. Com podem veure el bo dels bidi és que podem donar la forma que vulguem al nostre codi, així podem obtenir icones gràfics molt interessants.

Aquí teniu alguns exemples de publicitat amb QR.


Aquí teniu alguns exemples de publicitat amb Bidi (més dificil de trobar

)

A partir d’ara ja podeu parlar amb propietat. 🙂

Ultimes notícies