Que consultar i passos per obtenir informació de google analytics

Google analytics pateix canvis d’ús força sovint, afegint noves funcionalitats o canviant la visualització de dades i si no ets usuari assidu, d’aquesta eina et pot resultar dificultós trobar la informació d’una vegada a una altra, és per això que us expliquem pas a pas com consultar dades a google analytics i algunes recomanacions de les dades més comunes a obtenir.

La millor opció per a usuaris que volen consultar analytics, d’una manera executiva sense entrar a detalls com ara propietaris de les planes web, és la creació d’un panell d’anaylitcs a mida on es mostrin les KPI que cal analitzar del projecte.

Com configurar els panells a Google Analytics?


Entrem al nostre compte de Google Analytics, fem clic a Personalización seguit de Paneles i fem clic a Crear se’ns obrirà una finestra emergent

En aquesta tenim tres opcions 1) començar amb un “lienzo en blanco” on podrem configurar les dades que volem veure, 2) crear un panell bàsic amb un resum de totes les dades d’analytics o 3) importar des de galeria on podem cercar panells fets per altres usuaris .

Jo recomano optar per la creació de “Lienzo en blanco” i afegir concretament les dades que necessitem controlar per veure l’evolució de la botiga o web.

3 KPI bàsic que hauríem d’analitzar les comparatives.
Usuaris & font , Font&Conversió, cost&conversió

Un cop hem creat el planell sobre una segona finestra emergent per configurar els widgets on haurem de triar la visualització de tabla i afegir les dimensions i mètriques respectives. Per exemple amb la KPI Usuaris/font hem de triar la Dimensión : Fuente/medio i la mètrica: usuarios.

Un cop fet això només cal configurar afegir mes widget per acabar de mostrar els nostres KPI.

Per si no teniu ganes de trencar-vos el cap aquí us compartim alguns informes que són força comuns per les KPI de la majoria de webs o botigues online.

  • ADQUISICIÓ
  • VISITANTS
  • SEO
  • RENDIMIENT WEB
  • E-COMMERCE
  • CAMPANYES MKT
  • INDICADORS
  • Ultimes notícies