Redisseny el Bombín Cuadrado

contraportada el bombin
Després d’uns 4 anys de conèixer a Samuel i Maria i haver-los ajudat amb la seva petita revista digital “El Bombin Quadrat”, ens van venir a explicar-nos una de molt grossa. Anaven a imprimir la seva revista en paper !!! Era el següent pas que anaven a donar però volien acompanyar d’un redisseny sencer de la web i del concepte d’ella. Som-hi doncs.

El disseny original estava basat en Joomla 1.5 i causa de la gran quantitat d’articles que ja estaven introduït preferim seguir amb aquest CMS. Això si instal·lem la versió Joomla 2.5.7 per tenir més compatibilitat amb els plugins actuals i alguns vitals per al projecte. A més quan vam arribar al punt de la visualització del magazine online hi havia moltes coses que lligar. La revista d’El barret fort sempre s’havia hagut de reproduir en servidors externs, mai es llegia directament en la pròpia pàgina. Cal afegir que tots els page-flips (visualitzador de revistes en línia) estaven fets amb tecnologia Flash. No volem dir que aquesta tecnologia aquest obsoleta, però no és molt amigable amb dispositius mòbils, per tant ens vam posar a pensar com fer alguna cosa amb HTML5.

Després de donar uns tombs per internet trobem una gran llibreria HTML5 turn.js Ja només quedava integrar-la d’alguna manera còmoda amb l’editor Joomla, perquè el mateix equip de la revista pogués gestionar-lo. En aquest punt només va ser una estona de CSS3 per aconseguir una bona pantalla modal i aprofitant la api de pantalla completa, ja teníem un molt bon visualitzador HTML5. Podeu veure un exemple: Visualitzador de magazine HTML5

Després de tenir tot el funcionament clar, quedaven les feines més costoses, acomodar bé tots els textos, totes les categories, totes les fitxes de col·laboradors. Dues setmanes després ja estava tot al seu lloc i disposat a ser publicat. Un canvi de DNS i unes 24 hores després ja es podia gaudir de la nova versió d’El Barret fort Quadrat.

Ultimes notícies