Sol al web

POST

Recordeu la pel·lícula Sol a casa? Doncs al nostre web poden passar coses semblants però sense escenes divertides de cubells de pintura lligats amb cordes al llindar de l’escala.

És molt important mantenir el nostre web actualitzat i securitzat per mirar d’evitar visites d’intrusos amb males intencions.

Si teniu un web amb gestor contingut ( wordress, prestashop, magento,… ) periòdicament surten actualitzacions tant dels plugins ( recursos ) que utilitza el nostre web com del mateix motor web.

Però per què és necessari actualitzar el meu web?

Hi ha diferents motius per a tenir el nostre web actualitzat, les noves actualitzacions es llancen per diferents motius:

1.- Seguretat

A internet existeixen molts malwares i bots, que es dediquen a donar voltes per la xarxa detectant webs que no siguin vulnerables als seus atacs, no té perquè ser competència que ens ataqui directament en concret al nostre web, que pot passar, però normalment aquest malware aprofita per prendre el control del nostre web poden afegir contingut amb enllaços a altres webs malicioses amb el que podem tenir una possible represalia per part de google, o simplement enllaçar el nostre web a una a altra pàgina amb el que qui entri al nostre domini veurà un web que no és el nostre.

2.- Correcció d’errors

Les webs amb gestor de contingut de codi lliure solen tenir una gran comunitat darrera que permet detectar malfuncionaments o millores d’errors per a tenir un funcionament més òptim del nostre web.

3.- Noves funcionalitats

Per a millorar l’experiència dels nostres usuaris, o la gestió interna del nostre web.

Amb quins problemes em puc trobar?

Actualitzar el nostre web pot ser un treball molt perillós amb conseqüències importants, ja que si no anem amb compte, podem fer caure el nostre web i que els usuaris trobin una pàgina en blanc que no carrega res de res.
Abans d’actualitzar el nostre web sempre hem de tenir en compte:

1.- Còpia de seguretat

Per evitar sorpreses el millor és fer una còpia de la nostra base de dades i del contingut del hosting per tal d’assegurar que sempre podrem tornar a tenir una versió estable del nostre lloc web.

2.- Compatibilitats de plugins

El nostre web segur que té més d’un plugin instal·lat, hem de ser conscients de les compatibilitas dels nostres plugins amb les versions del nostre motor, ja que no volem perdre les funcionalitats que té el nostre web.

Però quan he d’actualitzar el meu web?

Regularment surten noves versions dels nostres plugins i del motor web, hem de tenir en compte les compatibilitats dels plugins amb el motor, i sempre actualitzar versions estables dels nou motors, és aconsellable esperar un temps prudencial per assegurar-nos de l’estabilitat i la compatibilitat amb els nostres plugins.

Conclusions

Com heu pogut llegir és important mantenir el nostre web actualitzat per evitar problemes d’atacs o malfuncionaments i donar la millor experiència als nostres usuaris i per nosaltres mateixos per tenir millores de gestió que agilitzin la nostra feina al web.
Sempre hem de tenir en compte les consideracions que hem exposat amb anterioritat per a mirar d’evitar problemes o ensurts d’última hora.

Si teniu el vostre web desactualitzat, o sense seguretat, podeu posar-vos en contacte amb nosaltres o visitar el nostre pack de manteniment i segurització..

Ultimes notícies