Tendencias comerç online 2019

L’IAB va presentar el seu Estudi Anual d’eCommerce 2019 i en ell comenten algunes qüestions molt interessants, com que de el total de població internauta espanyola de 16-65 anys (30,9 milions) un 71% declara comprar en línia, fet que suposa un total de 20,3 milions d’espanyols, amb una mitjana de compra en línia de 3 vegades a el mes, amb una despesa mitjana de 64 €.

7 de cada 10 internautes compren en línia

Aproximadament 2 de cada 3 compradors en línia, busquen informació i formalitzen la compra des d’aquest canal en línia, de manera que tenir la nostra web ben posicionada, tenir referits a altres webs o un bon contingut informatius, poden ser la clau per assegurar la teva venda.

Els sectors que generen més volum de vendes online són l’entreteniment i cultura, viatges i estades, i tecnologia i comunicació, seguits per moda, alimentació i llar

El comprador busca cada vegada més comoditat (facilitat de devolucions, despeses d’enviament gratuït, terminis de lliurament ràpids …) però el principal aspecte per escollir un eCommerce és l’oferta de productes que s’ofereixen (fins i tot per davant de preu o terminis d’enviament).

¿Com escull un usuari entre botigues online?

L’oferta de catàlegs de productes que ofereix un ecommerce, ja és el principal atractiu per escollir un eCommerce, sent el preu i els enviaments els elements secundaris.

El preu i la facilitat d’ús, segueixen sent les variables més rellevants per construir satisfacció global amb un ecommerce.

Pel que fa a mètodes de pagament, PayPal segueix sent el sistema de pagament preferit per als compradors en línia, tot i que baixen en el seu ús i el guanyen les targetes de crèdit. Aquest hàbit acabarà canviant, ja que amb el temps, el públic ha guanyat més confiança a l’hora de realitzar compres en línia, i la targeta de crèdit acabarà sent un sistema més habitual de pagament online.

Un cop ja hem realitzat la comanda ens trobem amb un comprador que cada vegada és més exigent amb els enviaments, pel que els terminis de lliurament segueixen sent també rellevant a l’hora de repetir les seves compres en un mateix ecommerce.

Per als internautes, la compra en línia suposa majoritàriament conveniència (97%) i gran disponibilitat d’oferta / productes (95%).

Quant als tipus de dispositius, encara que l’ordinador segueix sent el dispositiu rei per fer les compres en línia (85%), el mòbil augmenta any rere any, sent el dispositiu usat per un 53% dels compradors en línia

Les xarxes socials més usades a nivell comercial són Facebook (com a gran player, tot i que perd lideratge), seguida d’Instagram (que creix de forma considerable), YouTube i Twitter.

Pel que fa a les plataformes de ecommerce més usades a Espanya, ja que no existeix cap canal oficial que doni aquestes dades, ens hem basat en les dades que genera l’eina Build With, que mesura les dades dels anàlisi realitzades amb la seva eina .

Dades d’ús d’ecommerce a Espanya

  • PrestaShop 17,188 tbotigues instal·lades, un 21.83%
  • Zen Cart 11,161 botigues instal·lades, un 14.18&
  • osCommerce 7,166 botigues instal·lades, un 9.1%
  • WooCommerce 5,265 botigues instal·lades, un 6.69%

Tot i que pugui semblar estrany que apareguin entre les més usades, Zencart i oscommerce, tinguem en compte que aquesta gràfica mesura el nombre d’instal·lacions, de manera que segurament siguin instal·lacions d’ecommerce antigues que no s’han actualitzat a una altra plataforma perquè tenen moltes personalitzacions a la plataforma.

Atès que Oscommerce no tenen continuïtat, o baixa amb Oscommerce X, i Zencart va treure la seva última actualització al juliol de 2019, anunciant que seguiran treballant en la versió 1.5.x i deixaran una mica de banda la versió 2, si analitzem les tendències d’instal·lació veurem que oscommerce i Zencart estan en una tendència a la baixa, cosa que WooCommerce, té una gran comunitat i la seva tendència d’instal·lacions va a l’alça.

oscommerce
Zen cart
Prestashop
Woocommerce

Tenint en compte això, el nostre consell és que si vas a crear ara una nova botiga en línia, escullis entre Prestashop o WooCommerce, ja que és molt important una bona elecció a l’hora de desenvolupar la nostra botiga.

Hem de ser conscients com pretenem escalar nostre negoci a un futur, atès que les migracions entre plataformes, si no estan ben realitzades, poden afectar la facturació del nostre negoci.

Pots trobar més informació al nostre post Woocommece vs Prestashop (casos d’us)

Ultimes notícies