Tendències en dessenvolupament web pel 2018


El desenvolupament web està viu i canvia constantment per això és que de cara a aquest any hi ha diversos camps on hi ha novetats o s’estan librant batalles per establir estandards.

APPs multiplataforma

Cada cop és més normal trobar aquest tipus de desenvolupament en les APPs. El seu principal avantatge és la reducció de costos ja que no cal desenvolupar per cada una de les plataformes (Android i iOS). Aquí podem diferenciar 2 tecnologies q estan competint per establir-se, tecnologies tipus Cordova que permeten compilar una web en una app (JS/CSS fent crides a codi natiu) i tecnologies tipus ReactNative que fan servir les seves directives però compilen un APP nativa 100%. Nosaltres estem familiaritzats amb les primeres, però en breu saltarem a les segones.

WordPress Gutenberg

Una gran novetat al mòn de WordPress esta per venir aquest 2018. Creant moltes opinions enfrontades, la gent de Automattic té intenció d’incluore a la versió 5.0 un nou editor visual i de tranfons un nou enfoc a la seva plataforma. Per resumir-ho WordPress vol integrar les funcionalitats de Visual Composer, les possibilitats de la plantilla Divi, donant-li un toc un mica més WIX a l’hora de crear continguts. Com hem dit, això comporta molta polèmica i els foros estan calents.

Botigues Online (versions antigues descontinuades)

Continuem amb la baralla Prestashop, Magento i Woocomerce. Tot i que queda bastant clar per quin cas es cadasquna d’aquestes plataformes. Aquest any venen canvis sustancials ja que a l’Octubre el Prestashop i al Novembre el Magento, deixaran de donar suport a les seves versions anteriors. Per tant serà recomanable pasar les botigues a Presathop 1.7  i Magento 2.

Single Page Application

Cada cop es veuen més i s’acabaran quedan. Són aquelles planes que es carreguen tot d’una i desprès simplement van demanant les parts noves que es necesiten. Això és com l’AJAX, l’unic que ara amb tots els frameworks javascript que hi ha això es fa quasi sol.

Conclusions

Com veieu les tendencies o el que veurem aquest 2018 toca a tota la web una mica. Nosaltres estem acostumats a aquests canvis i si trobes que a la teva web li pasa quelcom, nosaltres podem fer-li un cop d’ull i aconsellar-te de cara al futur.

Ultimes notícies